PensioenPlanner

Let op: momenteel werkt de Planner met een 'bevroren' stand van 31 december 2016. Dit heeft te maken met de verhuizing van onze administraties naar uitvoerder TKP. Tegelijkertijd werken we aan een gloednieuwe Planner. Deze is waarschijnlijk vanaf eind mei beschikbaar. We vragen nog heel even uw geduld. 

Uw pensioen in detail met de PensioenPlanner

In de PensioenPlanner kunt u bekijken hoeveel uw IBM-pensioen in de toekomst ongeveer zal zijn. U kunt er ook een aantal mogelijkheden mee simuleren, zoals eerder met pensioen gaan, uitruilen of een salarisverhoging.

Indicatie van uw pensioen

De Planner haalt uw gegevens op uit onze pensioenadministratie en rekent deze door naar de toekomst. Hierbij gebruikt hij aannames voor rendementen, rente en inkooptarieven die voor de lange termijn gelden. De Planner geeft dus een indicatie, u kunt er geen rechten aan ontlenen.

Gaat u bijna met pensioen?

Heeft u een DC-kapitaal en overweegt u om met pensioen te gaan? Kijk dan op internet hoeveel pensioen u bij de huidige markttarieven kunt inkopen. U kunt gratis lijfrentes en pensioen vergelijken via bijvoorbeeld Pensioenkoers.nl of Grijzeharen.nl. Wij raden u dit aan omdat de tarieven aanzienlijk kunnen afwijken van de lange-termijnaannames die wij in de Planner gebruiken. Dat komt met name omdat de rente snel kan stijgen of dalen.

Voor een preciezere opgave van uw DB-pensioen kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.