09 augustus 2016

Na uw pensionering doorbeleggen met uw DC-kapitaal

Voor iedereen die bij ons een DC-kapitaal opbouwt | updated 28 aug 2016

Vanaf 1 september 2016 is een nieuwe wet van kracht die het mogelijk maakt om ná uw pensionering meer uit uw pensioen te halen. Voorheen kocht u bij uw pensionering met uw pensioenkapitaal een vaste uitkering in. Met deze wet krijgt u de mogelijkheid om door te beleggen bij uw verzekeraar. Uw pensioen kan hoger uitvallen, maar u loopt ook meer risico’s.

Doorbeleggen kan in uw voordeel werken. We raden u wel aan om deze keuzemogelijkheid te bespreken met een financieel adviseur.

Het inkopen van een vast pensioen is de afgelopen jaren steeds duurder geworden. Dit komt omdat mensen steeds langer leven en omdat de rente al tijden zo laag staat. Bij een vast pensioen wordt het kapitaal na pensioendatum ook niet belegd. Uit diverse onderzoeken blijkt dat een behoorlijk deel van de Nederlanders wel bereid is om voor een minder zeker pensioen te kiezen; met een mogelijk hoger, maar variabel pensioen in het vooruitzicht. Want waarom zou uw pensioenkapitaal ook tijdens het uitkeren niet doorgroeien?

Weten hoe doorbeleggen werkt? Lees het in de special