12 januari 2011

Pensioen met 2,78% omhoog

Voor (ex-)IBMers met een DB-pensioen en mensen die een IBM-pensioen ontvangen.

Zoals u heeft kunnen lezen, is onze dekkingsgraad aan het einde van 2010 uitgekomen op 131%. We hebben dus voldoende financiële middelen om in 2011 uw pensioen te verhogen. De toeslag geldt voor bepaalde pensioenen, lees hieronder meer.

Over de afgelopen periode gaat uw pensioen met 1,19% omhoog. Dit is gelijk aan 75% van de stijging van de Consumentenprijsindex (CPI) over de periode september 2009 t/m september 2010. Daarnaast gaan we de rest van de in 2009 gemiste toeslag inhalen. Deze inhaaltoeslag is 1,59%. In totaal gaat uw pensioen dit jaar dus met 2,78% omhoog.

De verhoging geldt:

  • als u een IBM-pensioen ontvangt;
  • als u niet meer bij IBM werkt, maar u heeft uw DB-pensioen bij ons laten staan (kijk op uw pensioenoverzicht of u een DB-pensioen heeft);
  • als u werkt bij IBM en u bouwt een DB-pensioen op (kijk in de PensioenPlanner of op uw pensioenoverzicht of u een DB-pensioen heeft);
  • als u als oud-IBMers vóór 1 januari 1982 uit dienst bent gegaan. U ontvangt uw pensioen van AMEV (tegenwoordig ASR). Wij geven hierop een toeslag. Van beide partijen krijgt u een overzicht.


Op pensioenkapitalen (DC-regeling) geven wij geen toeslag. Kijk op uw pensioenoverzicht of u deelneemt aan de DC-regeling.

Uitzondering
Bent u uit dienst gegaan tussen 1 januari 1982 en 31 december 1995? En is indertijd uw pensioen niet overgedragen naar SPIN, maar bij AMEV blijven staan? Dan gaat uw pensioen per 1 januari 2011 omhoog met 1,35%. Lees meer over pensioen bij AMEV (tegenwoordig ASR)

Andere gewijzigde bedragen
Naast de verhoging van de pensioenen, is ook een aantal bedragen gewijzigd. Meer daarover vindt u in ons toeslagbeleid en onder Basiscijfers.

Tags toeslag