30 oktober 2012

Verantwoord beleggen in Q2

Het afgelopen kwartaal heeft onze engagement-partij Hermes Equity Ownership Services (kortweg EOS) zich wederom sterk gemaakt voor verantwoord beleggen. EOS handelt o.a. namens ons om de dialoog aan te gaan met bedrijven die zich weinig of niet houden aan internationale afspraken voor verantwoord beleggen. Op deze pagina leest u daar meer over. 

Kijk hier voor de volledige rapportage (pdf). NB: pagina’s 19 en 20 zijn niet van toepassing voor ons; EOS stemt niet namens ons op aandeelhoudersvergaderingen. Dit doet een andere partij: Risk Metrics.

Onderwerpen en issues
Het afgelopen kwartaal is EOS veel opgetreden op het gebied van bestuur en business-strategie bij Duitse en Braziliaanse bedrijven, waarbij vooral governance, boekhouding en auditing aan de orde kwamen. Een ander onderwerp van dialoog was de relatie met werknemers; niet alleen in opkomende bedrijven maar ook in de gevestigde. Ook veiligheid en risicomanagement in de kernenergieindustrie kwam aan de orde, naar aanleiding van de ramp in Fukushima vorig jaar. 

Positief aan EOS’ benadering is ook dat ze best practices uitdragen en laten zien. Hiervan vindt u ook voorbeelden in de rapportage.