06 mei 2013

Pensioenoverzichten op de mat (updated)

Ruim een week geleden hebben wij de pensioenoverzichten weer verstuurd aan iedereen die een pensioen bij ons opbouwt of een pensioen bij ons heeft staan. In ieder geval een aanzienlijk deel, want door een technisch probleem hebben wij de DC-overzichten pas wat later kunnen uitsturen. Vandaag zijn die op de mat gevallen. 

Effecten van scheiding op uw pensioen
Een scheiding kan behoorlijke impact hebben op uw pensioen. Normaal gesproken is dit ook terug te zien op uw pensioenoverzicht. Toch kan het gebeuren dat het effect van uw scheiding nog niet zichtbaar is. Uw pensioenoverzicht gaat namelijk over het jaar 2012; als wij uw scheiding na 1 januari van dit jaar hebben verwerkt, dan is dit nu nog niet zichtbaar in uw pensioenoverzicht.  Ook uw gegevens in het Pensioenregister zijn gebaseerd op de stand van 31 december 2012, ook daar is het effect dus nog niet zichtbaar. 

Rekenrente lager
Heeft u een DC-overzicht ontvangen, dan heeft u misschien gezien dat uw verwachte pensioen lager uitvalt dan vorige jaren. Dit komt omdat wij van onze toezichthouder AFM in dit overzicht moesten rekenen met een lagere rente. Hierdoor valt uw verwachte in te kopen pensioen ook lager uit. 

Heeft u vragen over uw overzicht of klopt er iets niet? Laat het ons weten via e-mail

Lees meer over scheiding en pensioen