05 maart 2015

Pensioenspreekuur weer succesvol

Het was gezellig druk op het pensioenspreekuur van 3 maart. Enige tientallen IBM’ers kwamen hun persoonlijke  pensioenvragen aan de SPIN-deskundigen stellen op het IBM Client Center. "Ik kan weer een hele tijd vooruit."

"Wij hadden samen een aantal vragen voorbereid", zeggen IBM'ers Joop en Paul. ‘Wij zijn de jongsten niet meer en onze carrièreperspectieven bij IBM zijn niet denderend. Daarom hebben we veel vragen over ons pensioen. Hoeveel krijgen we straks? Kunnen we eventueel met vervroegd pensioen?" De twee gaan tevreden naar huis. "We hebben op elke vraag antwoord gekregen en kunnen altijd bellen of mailen als er nog iets is. Zo kunnen we weer een tijd vooruit."

Ook Gerard, nog wel in dienst maar niet meer werkzaam bij  IBM, is een stuk wijzer geworden op het pensioenspreekuur. Hij kwam een kwartier te vroeg en was daardoor als eerste aan de beurt. "Mijn contract loopt binnenkort af en ik maak me bezorgd. Ik weet niet welke keuzes ik heb, kan ik straks met vervroegd pensioen of moet ik een baan gaan zoeken met 64 jaar? Gelukkig ben ik duidelijk en goed geholpen met al mijn vragen."

Ook jongere IBM’ers kwamen naar het spreekuur. "Ik had graag een persoonlijk overzicht van mijn hele pensioensituatie gekregen, en niet alleen van wat ik bij IBM heb staan", zegt een zwangere werkneemster. "Ik heb ook in Engeland gewerkt en daar pensioen opgebouwd. Helaas kon SPIN mij dat niet geven. Wel heb ik samen met een deskundige de pensioen-check doorgenomen en dat hielp ook al enorm."

Heeft u ook pensioenvragen? Het volgende pensioenspreekuur is op vrijdag 17 april, tijdens de Employee Education Week van IBM. Houd onze site en LinkMe in de gaten voor meer informatie.