18 mei 2015

Dekkingsgraad april op 126,2%

Voor iedereen die bij ons een DB-pensioen opbouwt, zijn/haar DB-pensioen bij ons heeft laten staan na vertrek bij IBM of een IBM-pensioen ontvangt.

De dekkingsgraad is in april 2015 uitgekomen op 126,2 procent. Dit is de zogenaamde  beleidsdekkingsgraad; het gemiddelde van de dekkingsgraden van mei 2014 tot en met april 2015.

dekkingsgraad april 2015

Over de beleidsdekkingsgraad

De beleidsdekkingsgraad geeft weer hoe het financieel gaat met een pensioenfonds. Hij geeft de verhouding weer tussen de bezittingen (het geld dat we in kas hebben) en de verplichtingen (de pensioenen die we moeten uitbetalen). Bij een dekkingsgraad van 100% is er precies genoeg geld om alle pensioenen in de toekomst uit te kunnen betalen. 

Of we een jaarlijkse toeslag kunnen geven, is afhankelijk van onze financiële resultaten. Vanaf 1 januari 2015 zijn de regels strenger. De wet schrijft voor dat de dekkingsgraad dan meer dan 110% moet zijn voor een gedeeltelijke toeslag. Voor een volledige toeslag ligt de grens fors hoger. Om een volledige toeslag toe te kennen hanteert SPIN als leidraad een grens van 120%.

Lees meer over uw pensioen en inflatie