RSS

SPIN nieuwsoverzicht

22 juli 2016

Terugblik 2015

Begin juli kwam ons jaarverslag over 2015 weer uit, een goed moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Pensioenen hebben in 2015 wederom veel aandacht gekregen in de media en de landelijke politiek. Per 1 januari 2015 is de Wet aanpassing financieel toetsingskader pensioenfondsen (nFTK) ingevoerd. Het in deze wetgeving omschreven technisch onderhoud vormt de opmaat naar meer structurele veranderingen die volgens het kabinet nodig zijn voor het Nederlandse pensioenstelsel. Daarbij staan zaken als financiering, risicohouding, solidariteit, premiestelling en communicatie centraal.

Lees het volledige bericht
22 december 2014

Wijzigingen in uw IBM-pensioen

Op 1 januari 2015 gaat een aantal nieuwe fiscale maatregelen en financiële afspraken in. Hierover hebben we u eerder op de hoogte gehouden via de website en in de SPIN.FO. Inmiddels is meer duidelijk over het effect van de nieuwe maatregelen op uw eigen pensioen. Op deze pagina staan alle wijzigingen op een rijtje. 

We updaten deze informatie regelmatig, dus kom gerust eens terug. Heeft u vragen over de wijzigingen in pensioenland en in uw regeling? Stuur ons een mail

Lees het volledige bericht
26 september 2014

Nieuwe pensioenmaatregelen: wat verandert er volgend jaar?

In 2010 werd het nieuwe Pensioenakkoord gesloten. Hierin zijn veranderingen in ons pensioenstelsel afgesproken. Een deel van de maatregelen is begin 2013 en afgelopen januari ingegaan. Per 1 januari 2015 wordt opnieuw een aantal wijzigingen van kracht. We zetten voor u op een rij wat er verandert. IBM zal de pensioenregelingen hierop moeten aanpassen. Zodra we daar meer over weten, hoort u van ons. 

Lees hieronder verder.

Lees het volledige bericht