RSS

SPIN nieuwsoverzicht

21 mei 2013

Lager DC-uitzichtpensioen op uw overzicht

Voor iedereen die een DC-pensioen bij SPIN opbouwt of heeft staan

DC-stempeltje In een eerder bericht lieten we u weten dat de pensioenoverzichten over 2012 weer bij u op de mat waren gevallen. Hierbij meldden we dat het pensioen dat u straks kunt inkopen met uw DC-kapitaal, lager uitvalt dan vorig jaar. Dit ondanks dat uw DC-kapitaal vorig jaar in waarde steeg vanwege positieve rendementen op uw beleggingen. Het klinkt tegenstrijdig: meer pensioenkapitaal, maar u kunt er minder pensioen voor inkopen bij een verzekeraar. Hoe dit kan, leggen we hieronder uit.

Lees het volledige bericht
09 december 2009

Inzicht in de kosten van uw DC-regeling

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) kwam deze maand met een rapport waaruit blijkt dat Nederlandse pensioenuitvoerders hun deelnemers te weinig inzicht geven in de kosten van hun DC-regeling. Bij DC-pensioenregelingen dragen de deelnemers zelf de beleggingsrisico’s. Ook bij IBM nemen veel werknemers deel aan een DC-regeling.

Wat blijkt? In vergelijking met andere Nederlandse DC-regelingen valt de IBM DC-regeling juist erg gunstig uit voor u als deelnemer. Doordat u minder kosten heeft, blijft er meer over om te beleggen, en om later pensioen van in te kopen.

Lees het volledige bericht