RSS

SPIN nieuwsoverzicht

21 maart 2017

Søren Movig herbenoemd als bestuurslid

Soren Movig Per 1 maart is toezichthoudend bestuurslid Søren Movig herbenoemd voor een periode van drie jaar. Søren zegt in de SPIN.FO van vorige maand dat hij er zin in heeft. “Als IBM’er adviseer ik klanten op het gebied van risicomanagement en compliance. Deze onderwerpen heb ik ook als SPIN-bestuurslid in mijn portefeuille. Ik denk na over de risico’s die het pensioenfonds loopt en u dus ook, als deelnemer. Op het gebied van beleggingen bijvoorbeeld. Dat noem ik ook wel professioneel zwartkijken. Sombere scenario’s maken en bedenken hoe we die kunnen vermijden. Waarom ik een tweede termijn inga? Ik houd me graag bezig met zaken die ergens over gaan. Pensioen gaat over de toekomst van IBM’ers. Een goed pensioen is een van de belangrijkste dingen na gedane arbeid. En daarnaast verheug ik me op nog eens drie jaar goed en plezierig samenwerken met de andere SPIN’ers.”

 

Lees het volledige bericht
01 mei 2016

Wouter van Eechoud nieuwe uitvoerend bestuurder en directeur SPIN

Vanaf 9 mei 2016 wordt Wouter van Eechoud uitvoerend bestuurder en de nieuwe directeur van SPIN. Hij volgt Ruud Hommes op, die al vanaf de oprichting bij SPIN werkt. Ruud laat een professionele organisatie achter met een gezonde financiële basis. Met Wouter halen we een waardige en zeer ervaren opvolger binnen.

Lees het volledige bericht
14 februari 2014

Søren Movig volgt Harry Joris op in bestuur

Foto Soren Movig  

Op 1 maart 2014 gaat bestuurder Harry Joris met pensioen. Hij wordt opgevolgd door Søren Movig. De GOR heeft besloten om Søren Movig te benoemen tot zijn vervanger. Hij is benoemd voor een periode van drie jaar. 

Lees het volledige bericht
16 oktober 2012

Fieke van der Lecq in Beleggingscommissie (update)

Bij SPIN adviseert een commissie met experts het bestuur over het beleggingsbeleid. Op 1 juli is Willem Molle afgetreden als voorzitter van deze commissie. Het bestuur heeft per die datum econome Fieke van der Lecq benoemd als lid voor een periode van vier jaar. 

Fieke heeft een brede pensioenkennis en een uitgebreide ervaring op macro-economisch gebied. Zij is onder andere als hoogleraar Pensioenmarkten verbonden aan de Erasmus Universiteit, is lid van de Raad van Commissarissen van Delta Lloyd Groep, is lid van de AFM-commissie Financiële Verslaggeving en bekleedt diverse functies als toezichthouder en adviseur in onder andere de financiële sector. Later dit jaar kiest de commissie een voorzitter uit haar midden.

Update Fieke is begin september benoemd tot voorzitter van de commissie.

Meer informatie over de beleggingscommissie staat in ons jaarverslag, op blz. 8 en 32.

Lees het volledige bericht
26 maart 2012

Wijffels en Kempers herkozen in bestuur

Op 1 maart liepen de bestuurstermijnen van Hennie Kempers en Joep Wijffels af. Hennie is opnieuw door IBM benoemd als bestuurslid. Hij vertegenwoordigt de werkgever in het bestuur. Joep is opnieuw benoemd door de GOR. Hij vertegenwoordigt de werknemers in het bestuur. Een bestuurstermijn duurt 3 jaar.

Lees het volledige bericht
01 juli 2010

Cor de Jong volgt Sjoerd Gerbrandy op

Afgelopen juni is Sjoerd Gerbrandy afgetreden als dagelijks bestuurder. Cor de Jong volgt Sjoerd op in het dagelijks bestuur.

Lees het volledige bericht