RSS

SPIN nieuwsoverzicht

11 oktober 2010

Welkom SPSS

Op 1 oktober is een groep van zo'n 60 voormalig SPSS-medewerkers bij IBM komen werken. We heten ze welkom bij ons pensioenfonds.

Lees het volledige bericht
06 oktober 2010

SPIN in actie voor partnerpensioen

Overlijden is niet bepaald een leuk onderwerp om over na te denken. Toch is het verstandig om eens op een rijtje te zetten hoe uw gezin er financieel voor staat als u overlijdt. SPIN is een actie gestart om dit bij een bepaalde groep mensen extra onder de aandacht te brengen.

Lees het volledige bericht
30 september 2010

Nieuwe website live!

Zoals u hebt gezien hebben we onze nieuwe website gelanceerd. We hopen u hiermee beter van dienst te zijn en helder te informeren over uw pensioen bij IBM.

Lees het volledige bericht
13 september 2010

Dekkingsgraad augustus op 121%

Per eind augustus staat de dekkingsgraad op 121%. Het percentage is de afgelopen tijd stabiel gebleven net boven de 120%.

Lees het volledige bericht
18 augustus 2010

Korting IBM-pensioen niet aan de orde

In de media wordt veel aandacht gegeven aan het korten van pensioenen. Een klein aantal Nederlandse pensioenfondsen is in de problemen gekomen. Bij SPIN is er geen reden om de pensioenen te verlagen. Onze dekkingsgraad is, na de dip van 2008, weer hersteld en op een gezond niveau van 124%.

Lees het volledige bericht
15 juli 2010

Jaarverslag 2009 is uit!

Onlangs hebben wij ons jaarverslag over 2009 gepubliceerd. U kunt het verslag hier (pdf) online inkijken of downloaden.

Lees het volledige bericht
01 juli 2010

Cor de Jong volgt Sjoerd Gerbrandy op

Afgelopen juni is Sjoerd Gerbrandy afgetreden als dagelijks bestuurder. Cor de Jong volgt Sjoerd op in het dagelijks bestuur.

Lees het volledige bericht
23 juni 2010

Maatregelen zwakke Euro-obligaties

Het zal u niet ontgaan zijn: een aantal Europese landen heeft de financiële huishouding niet op orde. Het gaat hier met name om Portugal, Italië, Griekenland en Spanje (afgekort PIGS-landen genoemd). Door de financiële problemen van deze landen is onzekerheid ontstaan op de beurzen. In de media wordt zelfs gesproken over een euro-crisis. Dit heeft effect gehad op uw pensioen bij IBM. Het SPIN-bestuur heeft hierop maatregelen getroffen om de risico’s en afhankelijkheid van minder stabiele landen te verminderen. De aanpak beslaat staatobligaties van de eerdergenoemde PIGS.

Lees het volledige bericht
10 juni 2010

Dekkingsgraad juli op 124%

Per eind juli staat de dekkingsgraad op 124%. Dit is een verbetering van 3% ten opzichte van de maand ervoor.

Lees het volledige bericht
23 januari 2010

IBM-pensioen bij AMEV? Lees meer

Bij SPIN krijgen we regelmatig vragen van oud-IBM`ers over hun pensioen dat bij de oprichting van SPIN bij AMEV is blijven staan. Dit is voor sommigen verwarrend, en daar hebben we begrip voor. We leggen hier graag uit hoe de situatie in elkaar steekt. In het kort komt het erop neer dat het pensioen van deze oud-IBM`ers gedeeltelijk in beheer is bij AMEV, en gedeeltelijk bij SPIN.

Lees het volledige bericht