RSS

SPIN nieuwsoverzicht

02 november 2010

Nieuwe cijfers levensverwachting hebben weinig impact op dekkingsgraad SPIN

Onlangs heeft het Actuarieel Genootschap nieuwe cijfers gepubliceerd over de levensverwachting in Nederland. Daaruit blijkt dat mensen  steeds langer leven. Een gevolg hiervan is dat pensioenen langer uitbetaald moeten worden. Met dit gegeven moeten pensioenfondsen nu al rekening houden. Pensioenen langer uitkeren betekent dat er nu alvast meer geld moet worden gereserveerd. Normaal gesproken gaat de dekkingsgraad door zo’n extra reservering omlaag.

Lees het volledige bericht
01 november 2010

Partnertoeslag op de AOW verdwijnt vanaf 2015

Als u 65 of ouder bent en een partner hebt die jonger is dan 65, dan kunt u recht hebben op een partnertoeslag. U ontvangt de toeslag als uw partner geen of weinig eigen inkomen heeft. Deze partnertoeslag vervalt vanaf 1 januari 2015. Wordt u op of na die datum 65 jaar en heeft u een jongere partner, dan ontvangt u de toeslag dus niet meer.

Lees het volledige bericht
01 november 2010

Heldere uitleg over effect van langer leven, beurzen en rente

Op de website van de vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen staat een helder filmpje over de pensioencrisis. U krijgt een goed beeld van de effecten van langer leven, de beurzen en de rente op pensioen.

Lees het volledige bericht
26 oktober 2010

Dekkingsgraad september op 123%

Per eind september staat de dekkingsgraad op 123%. Het percentage is de afgelopen tijd stabiel gebleven net boven de 120%.

Lees het volledige bericht
11 oktober 2010

Welkom SPSS

Op 1 oktober is een groep van zo'n 60 voormalig SPSS-medewerkers bij IBM komen werken. We heten ze welkom bij ons pensioenfonds.

Lees het volledige bericht
06 oktober 2010

SPIN in actie voor partnerpensioen

Overlijden is niet bepaald een leuk onderwerp om over na te denken. Toch is het verstandig om eens op een rijtje te zetten hoe uw gezin er financieel voor staat als u overlijdt. SPIN is een actie gestart om dit bij een bepaalde groep mensen extra onder de aandacht te brengen.

Lees het volledige bericht
30 september 2010

Nieuwe website live!

Zoals u hebt gezien hebben we onze nieuwe website gelanceerd. We hopen u hiermee beter van dienst te zijn en helder te informeren over uw pensioen bij IBM.

Lees het volledige bericht
13 september 2010

Dekkingsgraad augustus op 121%

Per eind augustus staat de dekkingsgraad op 121%. Het percentage is de afgelopen tijd stabiel gebleven net boven de 120%.

Lees het volledige bericht
18 augustus 2010

Korting IBM-pensioen niet aan de orde

In de media wordt veel aandacht gegeven aan het korten van pensioenen. Een klein aantal Nederlandse pensioenfondsen is in de problemen gekomen. Bij SPIN is er geen reden om de pensioenen te verlagen. Onze dekkingsgraad is, na de dip van 2008, weer hersteld en op een gezond niveau van 124%.

Lees het volledige bericht
15 juli 2010

Jaarverslag 2009 is uit!

Onlangs hebben wij ons jaarverslag over 2009 gepubliceerd. U kunt het verslag hier (pdf) online inkijken of downloaden.

Lees het volledige bericht