RSS

SPIN nieuwsoverzicht

01 juli 2016

Wat betekent de Brexit voor uw IBM-pensioen?

Op 23 juni kozen de Britten er in een referendum voor om de Europese Unie te verlaten. De markten reageerden de eerste dagen met stevige dalingen in rente en aandelenkoersen. Maar wat zijn de gevolgen hiervan voor uw IBM-pensioen? De gevolgen hebben zich vooralsnog beperkt tot de beleggingen. Bij de beleggingsportefeuille voor de DB-pensioenen is de impact tot nu toe beperkt gebleven tot een verlies van enkele procenten. De DC-kapitalen hebben te maken met gemengde gevolgen. Dit is afhankelijk van het beleggingsprofiel waarin u belegt en natuurlijk de resterende tijd tot uw pensioendatum. Bij SPIN houden we de situatie nauwlettend in de gaten. Mocht er nieuws zijn dan zullen we u op de hoogte houden. 

Lees het volledige bericht
30 juni 2016

Nieuw: Pensioen123 en de Pensioenvergelijker

Sinds juli bieden alle Nederlandse pensioenuitvoerders een zogeheten Pensioen123 aan op hun website. Hierin vindt u een simpele uitleg over uw pensioenregeling. Daarnaast is er een Pensioenvergelijker beschikbaar. Hiermee kunt u verschillende regelingen met elkaar vergelijken. Ook wij hebben een Pensioen123 gepubliceerd voor de regeling BasisPensioen C. Hier doet iedereen aan mee die vanaf juni 2006 bij IBM is komen werken.

Bekijk het Pensioen123 en de Pensioenvergelijker

Lees het volledige bericht
21 juni 2016

Dekkingsgraad mei: 121,2%

Voor iedereen die bij ons een DB-pensioen opbouwt, zijn/haar DB-pensioen bij ons heeft laten staan na vertrek bij IBM, of een IBM-pensioen ontvangt

De beleidsdekkingsgraad kwam eind mei uit op 121,2%. Het SPIN-bestuur hanteert deze dekkingsgraad als leidraad bij het wel of niet jaarlijks verhogen van de pensioenen. De actuele dekkingsgraad van mei kwam uit op 120,3%.

Lees het volledige bericht
21 juni 2016

Bij ons werken in risicomanagement?

Voor onze afdeling risicomanagement zijn wij op zoek naar een nieuwe medewerker audit en operationeel risicomanagement. Wilt u meer weten over de vacature? Kijk op de website van ons werving- en selectiebureau. Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met Aad Groen bij Groen van Solinge.

Lees het volledige bericht
19 mei 2016

Uw DC-rendementen in Q1: aandelen negatief, obligaties positief

Voor iedereen die bij ons een DC-kapitaal heeft staan

Het eerste kwartaal van 2016 daalden de aandelenkoersen door diverse ontwikkelingen wereldwijd. China nam maatregelen om de Chinese beurs minder volatiel te maken, maar dit pakte averechts uit: de koersuitslagen waren enorm. De tweede helft van februari keerde de rust terug: hoop op verruimende maatregelen van de ECB had een positief effect op aandelen. Deze positieve trend zette door in maart. Aan het einde van het kwartaal behaalden de aandelenfondsen gezamenlijk een beperkt negatief rendement.

De koersen van obligaties stegen sterk door de gedaalde rente. Alle DC-obligatiefondsen lieten een positief rendement zien.

Meer details lezen? Bekijk de hele marktupdate over Q1 hier

Wereldwijde Aandelenfonds

-2,2% in euro’s

Aandelen opkomende markten

0,1% in euro’s

Staatsobligaties exclusief Frankrijk

9,9%

Bedrijfsobligaties exclusief de financiële sector

3,8% in euro’s

Risicovolle bedrijfsobligaties

2,9%

Staatsobligaties opkomende landen

4,4%

 

 

 

 

 

  

 

Lees het volledige bericht
19 mei 2016

SPIN wijst samenwoners op belang partnerpensioen

Illustratie PPDeze week stuurden wij een kaart aan werknemers van wie er bij ons geen partner bekend is in de administratie. Als mensen trouwen of een geregistreerd partnerschap hebben, dan zijn de partners automatisch bij ons aangemeld. 

Maar bij een samenlevingscontract moet een werknemer zijn of haar partner zelf bij ons aanmelden. Pas daarna heeft de partner recht op dit partnerpensioen als de werknemer overlijdt.

Niet iedereen is zich hiervan bewust, vandaar de kaart.

Partner aanmelden? Ga hier door naar het formulier

Lees het volledige bericht
12 mei 2016

Dekkingsgraad april: 121,6%

Voor iedereen die bij ons een DB-pensioen opbouwt, zijn/haar DB-pensioen bij ons heeft laten staan na vertrek bij IBM, of een IBM-pensioen ontvangt

De beleidsdekkingsgraad kwam eind april uit op 121,6%. Het SPIN-bestuur hanteert deze dekkingsgraad als leidraad bij het wel of niet jaarlijks verhogen van de pensioenen. De actuele dekkingsgraad van april kwam uit op 120,7%.

Lees het volledige bericht
01 mei 2016

Wouter van Eechoud nieuwe uitvoerend bestuurder en directeur SPIN

Vanaf 9 mei 2016 wordt Wouter van Eechoud uitvoerend bestuurder en de nieuwe directeur van SPIN. Hij volgt Ruud Hommes op, die al vanaf de oprichting bij SPIN werkt. Ruud laat een professionele organisatie achter met een gezonde financiële basis. Met Wouter halen we een waardige en zeer ervaren opvolger binnen.

Lees het volledige bericht
21 april 2016

Dekkingsgraad maart: 121,9%

Voor iedereen die bij ons een DB-pensioen opbouwt, zijn/haar DB-pensioen bij ons heeft laten staan na vertrek bij IBM, of een IBM-pensioen ontvangt

De beleidsdekkingsgraad kwam eind maart uit op 121,9%. Het SPIN-bestuur hanteert deze dekkingsgraad als leidraad bij het wel of niet jaarlijks verhogen van de pensioenen. De actuele dekkingsgraad van maart kwam uit op 119,1%.

Er is iets veranderd in de wijze waarop wij de dekkingsgraad berekenen. Lees hieronder meer.

Lees het volledige bericht
07 april 2016

Aangepaste loonheffing weinig effect op uw netto pensioen

Voor iedereen die een pensioenuitkering van ons ontvangt

Zoals u wellicht weet golden er vanaf januari dit jaar nieuwe belastingregels (Belastingplan 2016). De gevolgen hiervan voor uw netto pensioen waren met de uitkering van januari voor het eerst merkbaar. Veel mensen gingen er netto op vooruit.

Omdat de details van het Belastingplan 2016 erg laat (pas in december 2015) bekend werden, duurde het even voordat alle instanties en systemen hierop waren aangepast. Inmiddels is gebleken dat we in de eerste drie maanden van dit jaar net iets te weinig belasting hebben betaald. De Belastingdienst heeft gecorrigeerde loonheffingstarieven gepubliceerd die per 1 april zijn ingegaan. De effecten hiervan op uw nieuwe netto pensioen zijn beperkt.

Lees het volledige bericht