andere regelingen

IBM heeft in het verleden verschillende pensioenregelingen en varianten daarop gekend. Als u niet zeker weet aan welke regeling u vroeger deelnam, kijk dan op uw pensioenoverzicht.

Werkt u niet meer bij IBM of neemt u niet deel aan de BasisPensioenregeling, en heeft u vragen over uw pensioen? Neem dan contact op met onze Infodesk. Houdt uw employee/pensioen/polisnummer bij de hand, dan kunnen wij u sneller helpen.

Regelingen uit het verleden

In het verleden werden de IBM-pensioenen uitgevoerd door verzekeraar Amev, nu ASR geheten. IBM heeft vervolgens SPIN opgericht om de pensioenregelingen uit te voeren. De meeste toenmalige deelnemers hebben toen hun pensioen naar SPIN overgebracht. Een aantal deelnemers heeft hun pensioen bij Amev laten staan. Er zijn ook deelnemers en pensioenontvangers die alleen de jaarlijkse toeslag via SPIN ontvangen maar hun pensioen bij Amev hebben staan.

Na de oprichting van SPIN namen alle IBMers deel aan de 'oude' IBM Pensioenregeling. Hierna volgde de FlexPensioenregeling en inmiddels is dé pensioenregeling voor IBMers het BasisPensioen.

Op de hoogte blijven   

• Als u IBM verlaat, dan kunt u uw IBM-pensioen bij ons laten staan. U kunt het ook meenemen naar een volgende werkgever. Staat uw pensioen nog bij ons, dan ontvangt u jaarlijks een overzicht.

• Bent u gepensioneerd IBMer? Dan ontvangt u aan het begin van elk jaar een opgave en bericht over de mogelijke verhoging van uw pensioen.

• U ontvangt van ons een pensioen uit een scheiding of als nabestaande van een overleden IBMer. Aan het begin van elk jaar sturen wij u een opgave en bericht over de jaarlijkse verhoging van uw pensioen.