met pensioen gaan

In de BasisPensioenregeling gaat u normaal gesproken op uw AOW-leeftijd met pensioen. Op het moment dat u met pensioen gaat, moet u veel zaken regelen. Als u vanuit uw dienstverband bij IBM pensioneert, dan begeleiden wij u daar zoveel mogelijk bij. U heeft een vaste contactpersoon bij wie u terecht kunt met vragen; ook kunt u bij ons op kantoor langskomen voor een gesprek over uw pensionering.  

Wilt u eerder met pensioen dan de standaard pensioenleeftijd, dan kan dat. Bespreek dit met uw manager en geef minimaal 6 maanden voor de gewenste datum aan ons door wanneer u met pensioen wilt. Heeft u een DC-kapitaal opgebouwd, dan moet u met dit kapitaal een pensioen inkopen bij een verzekeraar. Hiervoor moet u zelf in actie komen. 

Vier maanden voor uw pensioendatum nemen wij contact met u op. U krijgt heldere uitleg over wat u allemaal moet/kunt regelen en waar u informatie kunt vinden. Wij geven u ook een indicatie van de hoogte van uw pensioen in verschillende situaties. Een maand later ontvangt u een informatiepakket. Dit bevat een aantal formulieren die u moet invullen en terugsturen (loonbelastingformulier, opgave bankrekeningnummer etc.).

Bij IBM kunt u gebruik maken van een aantal collectiviteitskortingen op producten van ABN AMRO, Centraal Beheer, InShared en OHRA. Deze kunt u door laten lopen, want ze zijn ook bedoeld voor gepensioneerde IBMers.  

U kunt deelnemer blijven van het Schottefonds als u met pensioen bent gegaan. Bij eventuele problemen kunt u dan een beroep doen op het fonds. Als u opzegt, kunt u niet opnieuw lid worden.