Martin Hulst praat u bij

Ik schrijf dit voorwoord op het moment dat we bijna een nieuwe regering hebben. Een nieuwe regering met minimaal 3 partijen die kritisch kijken naar de Wet toekomst pensioenen (Wtp). Die wet is op 1 juli 2023 ingevoerd; we weten niet of de nieuwe regering nog van plan is iets aan te passen. We houden het in de gaten.

Hoe dan ook: wij gaan natuurlijk door met alle noodzakelijk aanpassingen om aan de Wtp te voldoen. Wilt u meer weten over de wet, en wat deze op termijn voor u gaat betekenen? Kijk dan regelmatig op onze website. Daar vindt u meer informatie over de Wtp.

Ook dit jaar kunt u weer ons (verkort) jaarverslag over 2023 lezen. Iedereen die een pensioenuitkering van ons ontvangt, heeft inmiddels het UPO 2024 ontvangen, het jaarlijkse persoonlijke pensioenoverzicht. Alle andere UPO’s verwachten we in de zomer of later dit jaar te versturen.

Wilt u nu al nadenken over mogelijke keuzes die u later voor uw pensioen kunt maken? Dan hebben we iets nieuws voor u: de Keuzehulp. Heel handig als u binnenkort wilt stoppen met werken. Maar zeker ook nuttig als u voorlopig nog helemaal niet van plan bent om met pensioen te gaan. Dan weet u nu al wat er straks allemaal mogelijk is.

We blijven dus zoeken naar nieuwe manieren om u beter te informeren en te helpen. Uit ons recente onderzoek blijkt dat we dat volgens u best goed doen. Al zijn er verbeterpunten; daar gaan we uiteraard mee aan de slag.

Ik wens u weer veel leesplezier. En een fijne zomer!

Met vriendelijke groet,

Martin Hulst

Manager pensioenbeleid