Update | meer DC-aandelen CO2 neutraal

Zoals u misschien weet, streven we naar een CO2 neutrale beleggingsportefeuille in 2050. Om dit te bereiken hebben we een volgende mooie stap gezet. Voor onze DC-aandelen hebben  we per 1 april het NT Global Equity fonds door het ACTIAM aandelen fonds vervangen. Dit fonds heeft een pad uitgestippeld richting CO2 neutraal in 2050 en is in lijn gebracht met het klimaatakkoord van Parijs. ACTIAM staat als investment manager bekend om haar duurzaamheidsbeleid.

Wat verandert er voor u?

De DC-aandelen die u in het NT Global Equity fonds heeft, worden één op één omgezet naar die van het ACTIAM fonds. Dit fonds heeft vergelijkbare rendements- en risico verwachtingen als het NT Global Equity fonds. Door deze overstap zitten er meer bedrijven met een lagere CO2-uitstoot in uw aandelenportefeuille. Zo beperken wij het klimaatrisico.

De omzetting naar het Actiam fonds is inmiddels afgerond. Op de pagina Saldo DC-kapitaal in MijnSPIN ziet u meest actuele gegevens van uw DC-beleggingen.

Scherp geweest op de kosten

De beheerkosten voor het ACTIAM fonds zijn iets lager dan die van het NT Global Equity fonds. Er zijn wel éénmalige transactiekosten ( kosten voor de verkoop en aankoop van aandelen) verbonden aan deze transitie maar deze worden gecompenseerd door de lagere beheerskosten.

Update juni 2023

Sinds 1 januari 2022 is ACTIAM onderdeel van de Cardano Groep. Vanaf 1 juni 2023 gaat ACTIAM daarom verder als Cardano. Deze wijziging betreft nu alleen nog de naam van het bedrijf. Aan het eind van 2023 gaan de ACTIAM-beleggingsfondsen verder als Cardano-fondsen.

.