RSS

SPIN nieuwsoverzicht

23 mei 2017

Dekkingsgraad april: 124,1%

Voor iedereen die bij ons een DB-pensioen opbouwt, zijn/haar DB-pensioen bij ons heeft laten staan na vertrek bij IBM, of een IBM-pensioen ontvangt

De beleidsdekkingsgraad kwam eind april uit op 124,1%. Het SPIN-bestuur hanteert deze dekkingsgraad als leidraad bij het wel of niet jaarlijks verhogen van de pensioenen. De actuele dekkingsgraad van april kwam uit op 128,2%.

Lees het volledige bericht
22 mei 2017

Verkiezingen Verantwoordingsorgaan; de stemmen zijn geteld

VO 2017 - potlood De uitslag van de verkiezingen is bekend. Lees hieronder welke kandidaten zijn gekozen in het SPIN Verantwoordingsorgaan. Ook IBM zit als werkgever in het nieuwe orgaan met vier leden.

Lees het volledige bericht
15 april 2017

Wie komt er straks in het SPIN Verantwoordingsorgaan? Stem!

VO 2017 - potlood De verkiezingskrant met kandidaten voor ons nieuwe Verantwoordingsorgaan valt binnenkort bij u op de mat. U mag nu bepalen wie van de kandidaten straks in het Verantwoordingsorgaan komen.

Ga vandaag nog naar spin.nl/vo, of doe uw ingevulde stembiljet op de bus. Zorg ervoor dat uw stem uiterlijk op 1 mei bij ons binnen is.

Lees het volledige bericht
13 april 2017

Dekkingsgraad maart op 123,5%

Voor iedereen die bij ons een DB-pensioen opbouwt, zijn/haar DB-pensioen bij ons heeft laten staan na vertrek bij IBM, of een IBM-pensioen ontvangt

De beleidsdekkingsgraad kwam eind maart uit op 123,5%. Het SPIN-bestuur hanteert deze dekkingsgraad als leidraad bij het wel of niet jaarlijks verhogen van de pensioenen. De actuele dekkingsgraad van maart kwam uit op 127,6%.

Lees het volledige bericht
23 maart 2017

Dekkingsgraad februari op 122,7%

Voor iedereen die bij ons een DB-pensioen opbouwt, zijn/haar DB-pensioen bij ons heeft laten staan na vertrek bij IBM, of een IBM-pensioen ontvangt

De beleidsdekkingsgraad kwam eind februari uit op 122,7%. Het SPIN-bestuur hanteert deze dekkingsgraad als leidraad bij het wel of niet jaarlijks verhogen van de pensioenen. De actuele dekkingsgraad van februari kwam uit op 127,5%%.

Lees het volledige bericht
21 maart 2017

Søren Movig herbenoemd als bestuurslid

Soren Movig Per 1 maart is toezichthoudend bestuurslid Søren Movig herbenoemd voor een periode van drie jaar. Søren zegt in de SPIN.FO van vorige maand dat hij er zin in heeft. “Als IBM’er adviseer ik klanten op het gebied van risicomanagement en compliance. Deze onderwerpen heb ik ook als SPIN-bestuurslid in mijn portefeuille. Ik denk na over de risico’s die het pensioenfonds loopt en u dus ook, als deelnemer. Op het gebied van beleggingen bijvoorbeeld. Dat noem ik ook wel professioneel zwartkijken. Sombere scenario’s maken en bedenken hoe we die kunnen vermijden. Waarom ik een tweede termijn inga? Ik houd me graag bezig met zaken die ergens over gaan. Pensioen gaat over de toekomst van IBM’ers. Een goed pensioen is een van de belangrijkste dingen na gedane arbeid. En daarnaast verheug ik me op nog eens drie jaar goed en plezierig samenwerken met de andere SPIN’ers.”

 

Lees het volledige bericht
06 maart 2017

Winnaars VVV-bonnen bekend!

Met het invullen van de SPIN Monitor kon u meedingen naar een VVV bon ter waarde van € 50. De Monitor is inmiddels afgelopen en de winnaars zijn bekend. Iedereen heel hartelijk bedankt voor het meedoen!

Lees het volledige bericht
27 februari 2017

Dekkingsgraad eind januari: 121,9%

Voor iedereen die bij ons een DB-pensioen opbouwt, zijn/haar DB-pensioen bij ons heeft laten staan na vertrek bij IBM, of een IBM-pensioen ontvangt

De beleidsdekkingsgraad kwam eind januari uit op 121,9%. Het SPIN-bestuur hanteert deze dekkingsgraad als leidraad bij het wel of niet jaarlijks verhogen van de pensioenen. De actuele dekkingsgraad van januari kwam uit op 126,9%. Lees het volledige bericht
14 februari 2017

Uw DC rendementen in Q4: aandelen positief, obligaties negatief

Voor iedereen die bij ons een DC-kapitaal opbouwt

In het vierde kwartaal van 2016 behaalden vooral de aandelen positieve resultaten. De obligaties daarentegen daalden vrijwel allemaal in waarde. Ontwikkelingen die speelden waren de verkiezing van de Amerikaanse president, ander beleid van de Centrale Banken en een stijgende rente.

Lees de marktupdate over het vierde kwartaal 

Wereldwijde Aandelenfonds

2,2% in euro’s

Aandelen opkomende markten

0,4% in euro’s

Staatsobligaties exclusief Frankrijk

-6,6%

Bedrijfsobligaties exclusief de financiële sector

-2,9% in euro’s

Risicovolle bedrijfsobligaties

1,4%

Staatsobligaties opkomende landen

-4,4%

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees het volledige bericht
30 januari 2017

Geef uw mening en win een waardebon twv €50

Logo Monitor 2017 Vorige week stuurden wij werknemers en gepensioneerden van IBM weer de SPIN Monitor. Hierin kunt u uw mening geven over uw pensioen en over ons als pensioenfonds. Ook stelden we u vragen over duurzaam beleggen en onze communicatie met u. Heeft u hem al ingevuld? Elke 50ste inzender krijgt een vvv-bon ter waarde van €50, dus doe ook mee!

Eerder stuurden wij u een kaart met een code. Ga naar gfk.nl/spin en gebruik de code om de vragenlijst te starten. Het duurt ongeveer 10 minuten om in te vullen. Alvast bedankt voor het meedoen! 

Lees het volledige bericht